ΥΛΙΚΑ
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
-4 αυγά
-λίγο βούτυρο
-1 ποτήρι γάλα
-1 κομμάτι φέτα
-αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
-Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ένα-ένα, για να τα ελέγχουμε.
-Τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
-Τρίβουμε τη φέτα μέσα στο μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο τυρί ανάλογα με τα γούστα μας.
-Τηγανίζουμε την ομελέτα σε λίγο βούτυρο και την σερβίρουμε.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ
-Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει στην ομελέτα πατάτες τηγανητές
-Κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κρόκος... Τα μπαχαρικά δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Οι έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
Τα συστατικά τους φαίνεται ότι μας παρέχουν προστασία από το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το εγκεφαλικό, αλλά και πολλές μορφές καρκίνου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ