Άκου λέει ....

Είναι λέει, κάτι παιδιά από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας που θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά από τα χέρια του Τανιμανίδη για πάρτη τους.

Γι’ αυτό τελευταία κατηγορούν το καθεστώς, και εναντιώνονται με τις αντιδημοκρατικές και παράνομες ενέργειες της διοίκησης αδίκως.

Θέλουνε λέει, να διώξουν όλους τους διορισμένους της διοίκησης και να αναλάβουν αυτοί, επαναφέροντας πρακτικές του «αποφασίζομε και διατάσσομε», κάτι σαν «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα».

Επίσης λέει, ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά είναι κάτι που δεν το γνωρίζει κανείς.

Οπότε δεν πρέπει να είναι καλό, γιατί ότι και να είναι θα φέρει αλλαγές που θα βλασφημήσουν και θα βεβηλώσουν την Παναγία μας.

Πασχίζουν λέει, με δόλο και ετσιθελικά, να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» και δηλώνουν λέει, την αντίθεση τους στο καθεστώς θέλοντας να αρπάξουν και να καπηλευτούν την εξουσία.

Επειδή όμως, από τους παππούδες μας μάθαμε ότι όποιος δε συμφωνεί με τον άλλον έχει δικαίωμα να το λέει, όποιος βλέπει μια αδικία να μη σιωπά, όποιος καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύουν να μη χαμογελά και όποιος νοιάζεται για αυτόν τον τόπο να μην τον αφήνει στη μοίρα του, μήπως άραγε τα παιδιά αυτά έχουν δίκιο και μας λένε, ότι πέρασαν ευτυχώς, οι εποχές των γαλαζοαίματων και δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας, ότι όλοι μας έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, να αποζητούμε το νόμιμο και να νοιαζόμαστε για το κοινό όφελος και ότι σε κάθε διοίκηση θα πρέπει να συμμετέχουμε ως εκλεγμένοι και όχι ως διορισμένοι;

Καιρός είναι να κατανοήσουμε ότι αυτό ακριβώς θέλουν τα παιδιά από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του, όλοι μαζί να αποφασίζουμε για τα κοινά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Λάζαρος Ζευγαρόπουλος
Έφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Ευξείνου Λέσχης Βέροιας