Με σημαντικότερο θέμα την σχεδόν ομόφωνη καταδίκη της παράνομης απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Καστανιάς,

το οποίο όρισε μέλος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, δίχως να έχει αποφασίσει ο δήμος, πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας, το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης, το σώμα αποφάσισε να εγκρίνει κατά πλειοψηφία ψήφισμα που διαφωνεί με τις συγχωνεύσεις σχολείων στην Ημαθία και τη Βέροια, ενώ νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ εκλέχθηκε ομόφωνα ο Δημήτρης Δάσκαλος.
Κακώς πάρθηκε η απόφαση του Τ.Σ. Καστανιάς

Σ’ ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Καστανιάς να ορίσει εκπρόσωπο του δήμου Βέροιας στο Ίδρυμα Παναγία Σουμελά. «Πιστεύω ότι όλοι έχετε πλέον ενημερωθεί, η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου είναι πως η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καστανιάς ήταν λανθασμένη, καθώς το Τοπικό Συμβούλιο μπορεί μόνο να γνωμοδοτήσει και όχι να αποφασίσει. Κακώς πάρθηκε η απόφαση», είπε η δήμαρχος.

Η κ. Σοφρόνοφ ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις για τα δυο εισηγητικά που μοιράστηκαν στους συμβούλους, αυτό του νομικού συμβούλου και αυτό της δημάρχου. «Το τοπικό συμβούλιο Καστανιάς γνωμοδοτεί δεν αποφασίζει, τι πιο σαφές», απάντησε η δήμαρχος Βέροιας. «Εκλήθησαν οι άνθρωποι του τοπικού συμβουλίου να πουν την άποψή τους;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσιούντας.

«Κροκοδείλια δάκρυα»
Ο κ. Τσαβδαρίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κ. Ουσουλτζόγλου για το συγκεκριμένο θέμα. «Διαπιστώνω με λύπη μου πως η δήμαρχος φάσκει και αντιφάσκει, διότι στις 28 Δεκεμβρίου η ίδια υπέγραψε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και την πήγε στην Ιερά Μητρόπολη. Τώρα όλα αυτά είναι κροκοδείλια δάκρυα», είπε, καθώς πλέον η απόφαση του Ιδρύματος είναι νόμος του κράτους. «Διαπιστώνω ότι σε όλες τις συνεδριάσεις ξέρατε πως υπήρχε παρατυπία από το τοπικό συμβούλιο της Καστανιάς. Πρέπει να καταδικάσουμε την απόφαση», είπε ο κ. Τσαβδαρίδης

«Προτείνω την καταδίκη του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Κάκαρης. «Το τοπικό συμβούλιο της Καστανιάς δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίζει. Ζητούμε την ομόφωνη καταδίκη της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο νομικός σύμβουλος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Κουμπουλίδης. Τελικά η καταδικαστική απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη καθώς ο κ.Τσιούντας ψήφισε λευκό, καταδικάζοντας με τη σειρά του όλη την διαδικασία τους τελευταίους μήνες.