20 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία ακόμα έντονη συνεδρίαση μετά από σειρά αποκαλύψεων δεν όρισε εκπρόσωπό του,

στο ΔΣ του Ιδρύματος Π. Σουμελά μετά από αίτηση του Μητροπολίτη Βέροιας, για δεύτερη μάλιστα φορά, μετά την προηγούμενη άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου, όπου καταδίκασε ομόφωνα τις παράνομες μεθοδεύσεις του Ιδρύματος και την όρκιση του κ. Πετρίδη, πριν τον ορίσει το Δημ Συμβούλιο Βέροιας.24 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ποταμόπουλος έστειλε πρόσκληση στους άλλους 2 Συμβούλους, αλλά και στη Δήμαρχο Βέροιας (σύμφωνα με τον Κανονισμό) για τακτική συνεδρίαση στις 28 Δεκεμβρίου, κατά την οποία, παρά το γεγονός ότι ο σύμβουλος του κ. Θεοδωρίδης του "χτύπησε το καμπανάκι της έλλειψης Νομιμότητας", εκδόθηκε η 9/2010 απόφαση που σας αποστέλλω συννημένα με την οποία το Τ.Σ. Καστανιάς αποφάσισε ότι δεν αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας! Και εδώ σταθείτε στο γεγονός ότι η προηγούμενη απόφαση είχε αριθμό 8 και η άλλη 9 για το ίδιο θέμα!

Προφανώς ο πρόεδρος δεν είχε άλλο θέμα να ασχοληθεί και μάλιστα παραμονές Πρωτοχρονιάς. Βέβαια, είχε και τους λόγους του, αφού σε 2 μέρες τελείωνε η χρονιά και δεν έπρεπε να αφήσει τέτοιες "επείγουσες" εκκρεμότητες. Ποιός να περιμένει το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει; χάρη τους έκανε που τελείωσε τη δουλειά στο "φτερό"...

Και για να μη λέμε διαρκώς ότι η διοίκηση δεν δουλεύει και ότι οι υπάλληλοι τεμπελιάζουν και τους πληρώνουμε "τζάμπα", ιδού η απόδειξη περί του αντιθέτου:
28 Δεκεμβρίου βγήκε η απόφαση και αυθημερόν, "χέρι χέρι" που λέμε, 28 Δεκεμβρίου βρισκόταν ήδη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας, κας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου!

Προφανώς εντυπωσιασμένη από την ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων από το Πρόεδρο του ΤΣ Καστανιάς, και θέλοντας να αποδείξει ότι η ίδια δεν υστερεί καθόλου σε ταχύτητα έναντι αυτού -δεν ξέρεις καμιά φορά, από την ίδια παράταξη εκλέγονται, μη φανεί με περισσότερα προσόντα- 28 Δεκεμβρίου ως εκ θαύματος! η απόφαση βρισκόταν στο γραφείο του Μητροπολίτη Βέροιας, συνοδευόμενη από το έγγραφο που φέρει την υπογραφή της Δημάρχου Βέροιας, ολοκληρώνοντας με κάθε επισημότητα τη διαδικασία.

Το αστείο είναι ότι την ίδια μέρα, ο Μητροπολίτης θα κοιτούσε με απορία το ίδιο έγγραφο σε δύο διαφορετικά αντίτυπα, καθώς στη βιασύνη της να προκάνει η Δήμαρχος, δεν πρόσεξε ότι ο Ποταμόπουλος ήδη είχε στείλει το έγγραφο στο Μητροπολίτη, έστω κι αν παραπλανητικά έβαλε για διεύθυνση του Ιδρύματος "Μητροπόλεως 24" δηλαδή ...το γραφείο του Μητροπολίτη!!!

Λέτε να άλλαξε διεύθυνση το Ίδρυμα, ή ο Ποταμόπουλος το έκανε επίτηδες γιατί ενστερνίζεται τις θέσεις των Ποντιακών Σωματείων να μεταφερθεί η έδρα του Ιδρύματος, που ακόμη και με τον νέο Κανονισμό του Μητροπολίτη παραμένει τα γραφεία του Σωματείου Π. Σουμελά στη Θεσσαλονίκη;

Με εκτίμηση,
Λάζαρος Κουμπουλίδης
Νομικός Σύμβουλος ΕΛΒ