ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
«ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

ΒΕΡΟΙΑ 13-8-20009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Απίστευτα και παράξενα τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν μέσα στους κόλπους του σωματείου και του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά με τις «ευλογίες» και κάτω από τη «σκέπη» της παλιάς ομοσπονδίας.

Απίστευτο ότι το σωματείο Παναγία Σουμελά δίνοντας μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας και κοινωνικής ευαισθησίας, πρότεινε την δημιουργία του Ιδρύματος, γεγονός που απεδέχθη η Πολιτεία και επεσφράγησε και το Βασιλικό Διάταγμα 924/66.

Απίστευτο ότι η παλιά ομοσπονδία ερμηνεύοντας με δικά της μέτρα και σταθμά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (52/2009), προσπαθεί να καλύψει τα οφθαλμοφανέστατα.

Απίστευτο ότι τα έως 500 στρέμματα δάσους που παραχωρήθηκαν από την τότε κοινότητα Καστανιάς Βέροιας για συγκεκριμένο σκοπό (την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά), είναι ιδιοκτησία πλέον ενός σωματείου της Θεσσαλονίκης.

Απίστευτο ότι η παραχώρηση της Σεπτής και θαυματουργού Εικόνας της Σουμελιώτισσας Κυράς του Πόντου, από το Υπουργείο Παιδείας η οποία έγινε για προσκυνηματικούς λόγους αρχικά, κατέληξε να κοσμεί το «σαλόνι» ενός και μόνον σωματείου της Θεσσαλονίκης.

Απίστευτο ότι το ρόλο του «υποστηρικτή» του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά αναλαμβάνει η παλιά ομοσπονδία.

Απίστευτο ότι κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό η λίστα 220 σωματείων που ανήκουν στην παλιά ομοσπονδία και τα οποία δεν επιτρέπεται να γνωρίσει κανείς άλλος.

Το μόνο πιστευτό όμως είναι ότι πολύ δύσκολα αναγκάζεσαι να παραδώσεις κάτι εκεί που πραγματικά ανήκει.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ                ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ                      ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ