ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
«ΚΙΒΩΤΙΑΝΩΝ»

ΒΕΡΟΙΑ 13-8-2009

Άμεση ήταν η απάντηση της παλιάς Ομοσπονδίας για το έργο του Ιδρύματος, μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11 Αυγούστου 2009, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ενημέρωση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας του 15αύγουστου από την Π.Ο.Ε., επιλέχθηκε η συνήθης τακτική της ανύπαρκτης επιχειρηματολογίας με σκοπό την ύπαρξη μιας στείρας αντιπαράθεσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί για ακόμη μία φορά, ότι όλα τα τοπικά αδελφά ποντιακά σωματεία που στελεχώνουν τον οργανωμένο ποντιακό χώρο τάσσονται σύσσωμα με τις θέσεις της Π.Ο.Ε. και οπωσδήποτε επιζητούν την άμεση πολιτική παρέμβαση στο υπαρκτό και φλέγον θέμα της αλλαγής του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.

Καθώς επίσης η αναφορά, η κατάθεση και η χρησιμοποίηση παλαιών και νέων επιχειρημάτων αποδεικνύει την πληθώρα τους και αντικρούει τους όποιους ισχυρισμούς περί κενότητας τους.

Διαβλέποντας βέβαια την προσφορά και το έργο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 46 χρόνια από το Ίδρυμα, θα ήμασταν αχάριστοι αν δεν το αναγνωρίζαμε αλλά θα ήμασταν και αφελείς αν δεν το αξιολογούσαμε τολμώντας βέβαια να το συγκρίνουμε με το μέγεθος της εμβέλειας, της λατρείας και της πίστης που εμπνέει σε παγκόσμιο επίπεδο η Σουμελιώτισσα Κυρά του Πόντου.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ