ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ "ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό τα ποντιακά σωματεία του Νομού Ημαθίας. Μέσα σε ένα κλίμα σύμπνοιας και ομόνοιας εξασφαλίζονται οι καταλληλότερες προϋποθέσεις συνεργασίας και δημιουργικής δράσης.

Ενώνοντας τη φωνή μας όλα τα ποντιακά σωματεία του νομού εκφράζουμε την γνώμη μας και αισθανόμαστε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι. Αναλογιζόμενοι όμως ότι κάτι τέτοιο ήταν ακατόρθωτο στο παρελθόν κατανοούμε την αιτία της τεράστιας αλλαγής.

Με την ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας τέθηκαν οι βάσεις της αποκεντρωτικής διοίκησης και λειτουργίας οι οποίες στηρίζουν την αλληλοβοήθεια, την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλογνωριμία.

Συμμετέχοντας πλέον ενεργά στις διαδικασίες ενημερ
ωθήκαμε και εκφραστήκαμε μέσα από τα θεσμικά μας όργανα. Έτσι καταθέσαμε τις απόψεις μας για το νομικό και διοικητικό καθεστώς του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, συνυπογράφοντας το ψήφισμα των ποντιακών σωματείων του Νομού Ημαθίας.

Με γνώμονα την διάθεση προσφοράς επιζητούμε τις όποιες νομικές και διοικητικές αλλαγές στο Ίδρυμα και τη λύση της εξαρτημένης σχέσης των συμφερόντων και της ιδιοτέλειας. Θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός να απεμπλακεί το θρησκευτικό συναίσθημα από τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας και τη διοίκηση ενός σωματείου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την πολιτική μέριμνα για την τακτοποίηση ενός ζητήματος που ταλανίζει επί χρόνια το ποντιακό στοιχείο και από την οποία θα επέλθει οριστικά και ουσιαστικά η πολυπόθητη ενότητα.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ Μ. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ Θ.