ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ,

Σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υπόμνημα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σχετικά με το διοικητικό κατεστημένο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και την πορεία της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εκδίκασή της αναβλήθηκε λόγω μη κατάθεσης θέσεων από την Ιερά Σύνοδο και τη Μητρόπολη Βέροιας για την 18η Απριλίου 2013, οπότε και πιθανολογούμε ότι θα εκδικαστεί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι και σε προηγούμενο έγγραφο μας προς την ΠΟΕ δηλώσαμε την πρόθεση μας να παραιτηθούμε από τη προσφυγή μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον βέβαια κατατεθεί και ψηφισθεί νομοσχέδιο που να καλύπτει τις προσδοκίες των Ποντίων για νομιμότητα και δημοκρατία στο Ίδρυμα Π. Σουμελά. Το ίδιο θα πράξουμε και σε περίπτωση που υπογραφεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει προς αυτήν την κατεύθυνση δεδομένου ότι η προηγούμενη Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου είχε συνυπογράψει τη Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όταν υφυπουργός Παιδείας ήταν ο νυν Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, ώστε είναι απόλυτα ενημερωμένος, όπως άλλωστε και ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Θεωρείστε δεδομένη την αποδοχή μας σε κάθε πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στον Υπουργό Παιδείας για το θέμα αυτό.
Μέχρι όμως την κατάθεση του νομοσχεδίου ή την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή όλοι μαζί,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Λ.ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΕ!!!

Ταυτόχρονα με μέριμνα της ΠΟΕ να ανοιχτεί λογαριασμός ειδικού σκοπού για την χρηματοδότηση του Δικαστικού και όχι μόνο αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης του Ιδρύματος, καθώς ήδη τα δικαστικά έξοδα μόνο έχουν ξεπεράσει τα 2000€, τα οποία έχουν καταβληθεί από το ταμείο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και οπωσδήποτε θα απαιτηθούν άλλα τόσα (δηλαδή συνολικά 4000€), κόστος το οποίο ήδη η ΠΟΕ με απόφαση του ΔΣ αποφάσισε ότι θα καλύψει, πλην όμως η οικονομική δυσχέρεια του ταμείου της δεν το επέτρεψε ως τώρα.

Είναι δεδομένο ότι αν βοηθήσουμε όλοι οι Πόντιοι προς αυτή την κατεύθυνση και προσφέρουμε ένα ευρώ ως ένα «κεράκι» στην Παναγία, οι ανάγκες χρηματοδότησης θα υπερκαλυφθούν. Το ίδιο θα συμβεί αν κάθε ένα από τα 400 και πλέον σωματεία της ΠΟΕ συμβάλλει με 10€!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος        Ο Γραμματέας
Χ.Καπουρτίδης    Α.Ιντζεβίδης