«ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί πλέον και ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης το ζήτημα της διοίκησης του Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά.

Με έκπληξη και δυσπιστία πληροφορείται για θέματα που πριν λίγο καιρό δεν θα φανταζόταν την ύπαρξη τους. Που να σκεφτόταν ο απλός και εύπιστος Πόντιος ότι στο βωμό της θρησκευτικής ευλάβειας και πίστης, που ως κόρη οφθαλμού προστάτεψε στο πέρασμα του χρόνου, θα υπήρχαν οι εκμεταλλευτές και επιτήδειοι που θα «μεγαλουργούσαν» για προσωπικό όφελος, έχοντας ως μοναδική τους ασχολία
(όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται), την προώθηση της ποντιακής παράδοσης. Όλοι αυτοί οι Επαγγελματίες Πόντιοι κατόρθωσαν να περάσουν στην ιστορία ως οι μόνοι ικανοί και οι πρώτοι και καλύτεροι συνεχιστές των πάντων.

Μόνον με την απαραίτητη «Ιερά Εξέταση» θα μπορούσε ο απλός και λαϊκός Πόντιος να συμμετέχει στην «ελίτ των Άξιων και Πεφωτισμένων». Μόνον με την αποδοχή της υπάρχουσας ηγεσίας (που με τρόπους καταδικαστέους από το σύνολο του ελληνικού λαού διορίζεται), διατηρείται το δικαίωμα της θρησκευτικής πίστης και αποφεύγεται ο χαρακτηρισμός του άπιστου.

Είναι οριστικά μη αποδεκτή η πεισματική χειραγώγηση του εθνικοθρησκευτικού συμβόλου και καθολικά απαιτητή η κατάργηση ενός βασιλικού και η ψήφιση ενός προεδρικού διατάγματος με σκοπό την ενδυνάμωση και την αναβάθμιση του θρησκευτικού και πολιτιστικού Φάρου της Παναγίας Σουμελά.

10-8-2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ