Προς:Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Λεωφόρος Νίκης 1
54625, Θεσσαλονίκη
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tα διαλαμβανόμενα στην αρ. πρ.: 4120 από 23.5.2011 επιστολή σας, η οποία μας εστάλη ηλεκτρονικά, δεν έχουν θέση σε αλληλογραφία Υπουργού με την Διοίκηση Συλλογικού Οργάνου. Ανοίκειο ύφος, υποδείξεις και προσβλητικά υπονοούμενα δεν περιποιούν τιμή, όχι τόσο στον εκπρόσωπο της Πολιτείας, ο οποίος, ως εκ της θέσεως του, είναι υποχρεωμένος να ίσταται υπεράνω μικροπρεπειών, όσο στους εκπροσωπούντες μια ιστορική Ομοσπονδία άξια μεγαλύτερης φροντίδας και προσοχής στην επικοινωνία της.

Όσον αφορά στην ουσία της επιστολής σας επαναλαμβάνω αυτό που καλώς γνωρίζετε, δεδομένου ότι υπήρξατε οι πρώτοι δέκτες του: Το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, διαβουλεύεται για το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά επί πολλούς μήνες, απροκατάληπτα, με όλους τους φορείς οι οποίοι νομιμοποιούνται και μπορούν να συνεισφέρουν σε ιδέες και προτάσεις στην υπηρεσία του τριπτύχου: εθνικοθρησκευτικός ρόλος του - αντιπροσωπευτικότητα των Ποντίων – έλεγχος, διαφάνεια και λογοδοσία της διοίκησης του.

Η διαβούλευση αυτή διεξάγεται εν μέσω δυσχερειών και εκτάκτων, εν πολλοίς, εξελίξεων, οι οποίες καθυστερούν την ολοκλήρωση της. Για τις τελικές αποφάσεις μας, ευθύς ως διαμορφωθούν οριστικώς, θα ενημερωθείτε κατά συνεπή τήρηση της μέχρι σήμερα επικοινωνίας σας με την Υπουργό.

Η Διευθύντρια
Ευγενία Λόκανα