Στο συγκλονιστικό φεστιβάλ που οργάνωσε η ΟΣΕΠΕ στο Γκέπινγκεν της Γερμανίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος και ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Γιάννης Αμανατίδης.
Ενθουσιασμένοι από τον παλμό και τη συμμετοχή του κόσμου, αναφέρθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην αξία της διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των μακραίωνων παραδόσεων του ποντιακού ελληνισμού στις νεότερες γενιές και μάλιστα την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη, όπως είπαν, για μια Ευρώπη του ανθρωπισμού, του πολιτισμού και της παράδοσης.
«Οι Πόντιοι Νεολαίοι της Διασποράς γέμισαν την Αρένα του Γκόπινγκεν με νιάτα, πολιτισμό και Ελλάδα και με το χορό και τη ζωντάνια τους προκάλεσαν σεισμό, που το επίκεντρό του θα το ψάχνουν στην Ευρώπη και τελικά θα το βρουν σ' εκείνες τις ιστορικές πατρίδες, που οι Πόντιοι κράτησαν στο διάβα του χρόνου μέσα από την ενότητα της πίστης και της παράδοσής τους»
Αυτά ήταν τα λόγια του Μιχάλη Κόκκινου, ο οποίος κάνει περιοδεία στη Γερμανία και συναντάται με ομογενειακούς φορείς. Ο ελληνισμός της Γερμανίας και προσωπικότητες με τους έχει επαφή του εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία άκουσε τις απόψεις και προτάσεις της ομογένειας για την παιδεία και στον πολιτισμό, την ενίσχυση και κατοχύρωση των υφιστάμενων δομών, την επικοινωνία και την πληροφόρηση, αλλά και τη νέα μορφή και τον χαρακτήρα, που θα δοθεί στο ΣΑΕ καθώς και για την ψήφο των ομογενών, πάγιο αίτημα των αποδήμων.

Πηγή: pontos-news