ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ-ΣΙΝΩΠΗ-ΜΠΑΦΡΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΟΙΝΟΗ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝ.ΣΟΥΜΕΛΑ-ΠΛΑΤΑΝΑ-ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΖΑΡΑ- ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ- ΑΜΑΣΕΙΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

1η ΗΜΕΡΑ:ΒΕΡΟΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (620 ΧΛΜ)

Ώρα 05:00 αναχώρηση από την Εληά.  Στάση έξω από την Ξάνθη  για καφέ και κατόπιν κατεύθυνση για συνοριακό σταθμό Κήπων. Έλεγχος Διαβατήριων και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού άφιξη το απόγευμα στην Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ (400 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Σαφράμπολη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  και στη συνέχεια μια πρώτη γνωριμία με την γραφική κωμόπολη η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Πολλές από τις παραδοσιακές κατοικίες μετατράπηκαν σε μουσεία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (490 ΧΛΜ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Κασταμονή. Πρόκειται για πόλη της Αρχαίας Παφλαγονίας από την οποία καταγόταν η μεγάλη αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών. Επίσκεψη στην Παπαζόγλειο αστική σχολή και στο αρχαιολογικό εθνογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια στάση στη Σινώπη που υπήρξε μια από τις πρώτες Ελληνικές αποικίες των Μιλησίων στον Πόντο και αποτελεί μια πόλη  μνημείο. Επίσκεψη στο παλιό Ελληνικό Αρρεναγωγείο και Παρθεναγωγείο. Αφού στη συνέχεια περάσουμε από Μπάφρα, άφιξη αργά το απόγευμα στην Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (330 ΧΛΜ)

Ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη και παίρνουμε τον παραλιακό  δρόμο που θα μας οδηγήσει στην Μητρόπολη του Πόντου την Τραπεζούντα. Σύντροφοι στο ταξίδι μας τα μαύρα νερά του Πόντου και το βαθύ πράσινο που κατεβαίνει από τις πλαγιές των Ποντικών Ορέων, την Οινόη, το Πολεμώνιο, το Ιασώνιο Άκρο όπου πάνω στον αρχαίο βωμό του Δια χρίστηκε πρωτοχριστιανική βασιλική του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια, την Ορντού, τα Κοτύωρα, και τέλος περνώντας από  τα Πλάτανα το ασφαλές φυσικό λιμάνι κοντά στην Τραπεζούντα. Άφιξη στην Τραπεζούντα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (50 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ονομαστό μοναστήρι της Ματσούκας, Παναγία Σουμελά. Ενδέχεται να μην επιτραπεί  η είσοδος στο ναό λόγω εργασιών. Αφού προσκυνήσουμε την Παναγία όλων των Ποντίων, θα συνεχίσουμε για το χιλιοτραγουδισμένο  γεφύρι της Τρίχας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα Πλάτανα, όπου θα γευματίσουμε  εξ ιδίων. Επίσκεψη στο Σόουκ Σου, με την περίφημη βίλλα του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, την Αγία Σοφία, το φροντιστήριο. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρόγευμα και  ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθεί ο καθένας τα χωριά των προγόνων του, εξ ιδίων με ταξί ή ντολμούς. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (50 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη της Τραπεζούντας. Επίσκεψη στην Παναγία Χρυσοκέφαλο. Στα Κομνήνια τείχη,  στο φροντιστήριο και στη μέριμνα ποντίων κυριών. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για  την περιοχή  Όφεως ποταμού. Θα επισκεφτούμε την μαγευτικής ομορφιάς λίμνη Ουζουνγκιόλ καθώς και την  Παραλιακή πόλη των Σουρμένων. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΖΑΡΑ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ (460 ΧΛΜ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Σεβάστεια .Κατά τη σημερινή μας διαδρομή η απότομη αλλαγή του τοπίου από τα καταπράσινα βουνά στα απέραντα υψίπεδα. Φτάνουμε στην Αργυρούπολη. Επίσκεψη εξ ιδίων στην παλιά πόλη. Αναχώρηση για τη Ζάρα. Το γνωστό Απές με τα 21 ελληνικά χωριά του. Στάση και αν υπάρχουν ταξιδιώτες που κατάγονται από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους εξ ιδίων. Σε απόσταση 70 χλμ. θα καταλήξουμε στη Σεβάστεια. Εδώ επίσης υπολογίζεται ότι μαρτύρησαν το 320 μ.Χ οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ-ΤΟΚΑΤΗ-ΑΜΑΣΕΙΑ (225 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Τοκάτης. Ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στις παλιές γειτονιές, τη φημισμένη αγορά της που είναι γεμάτη με αντίκες από παλιά αρχοντικά της περιοχής. Συνεχίζουμε για την Αμάσεια. Στην περιοχή της πόλης θα δούμε τον τόπο όπου απαγχονίστηκαν 174 κορυφαίες προσωπικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού, τους οποίους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα δικαστήρια ανεξαρτησία της Αμάσειας. Ξενάγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΑΣΕΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (685 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για Κων/πολη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από Μερζιφούντα, γενέτειρα της Αγίας Βαρβάρας. Εδώ το 1866 ιδρύθηκε και το κολέγιο Ανατόλια. Ολιγόλεπτη στάση. Στη συνέχεια αφού περάσουμε από την περιοχή της αρχαίας Βιθυνίας περνώντας περιφερειακά από τις πόλεις Μπόλου, Αντάπαζαρ και Νικομήδεια, φτάνουμε στην Κων/πολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ:ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΒΕΡΟΙΑ (620 ΧΛΜ)

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι το κέντρο του Ορθόδοξου κόσμου, Παναγία  Βλαχερνών, Μονή  Ζωοδόχου Πηγής, το Μπαλουκλί της Λωξάντρας. Μετά το προσκύνημα και με τις αποσκευές γεμάτες εικόνες και αρώματα, φεύγουμε για την Ελλάδα, περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα  Κήπων.

Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις φτάνουμε το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 750Ε   τηλ. επικοινωνίας Ευξείνου Λέσχης 2331072060  Κυριακή με Πέμπτη  17.00 έως 21.00.  Υπεύθυνος κ. Φωτιάδης Φιλοκτήμων  τηλ. 6942701788.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1)Μεταφορά-μετακινήσεις με υπερυψωμένα λεωφορεία

2)Τις 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.

3)Τα 10 προγεύματα και 8 δείπνα.

4) Αρχηγό-ξεναγό.

5)Ξεναγήσεις,περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

6) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Όροι συμμετοχής:

Τα άτομα που συμμετέχουν στην εκδρομή αποτελούν ένα γκρουπ και σαν γκρουπ θα συμμετέχουν στο προκαθορισμένο πρόγραμμα. Θα υπάρχει ο υπεύθυνος εκδρομής που θα ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα. Για οποιαδήποτε προβλήματα θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος της εκδρομής. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν μπορεί να απαιτήσει αλλαγή του προγράμματος εκτός από τον υπεύθυνο εκδρομής που θα συντονίζει τις ενέργειες του γκρουπ και οφείλουν οι συμμετέχοντες να ακολουθούν τις αποφάσεις του αρχηγού αποστολής.