Βέροια 16-3-2019

Με αφορμή τη συμπλήρωση  100  χρόνων  από  τη  Γενοκτονία  των Ελλήνων  του  Πόντου,  η  Εύξεινος Λέσχη Βέροιας  προγραμμάτισε  σειρά  εκδηλώσεων, για να  τιμήσει  τη  μνήμη των  αδικοχαμένων  προγόνων  μας. 

Έτσι λοιπόν σήμερα 16 Μαρτίου 2019 την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε η καθιερωμένη δενδροφύτευση όπου σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας προχώρησε σε συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της με το σύνθημα « φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο καθαρισμός του οικοπέδου, (κοπή των χόρτων, κλάδεμα των δένδρων) και η απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών με σκοπό την βελτίωση και τον καλλωπισμό του προαύλιου χώρου.

Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό των αντικειμένων που κοσμούν το λαογραφικό μουσείο μας, αποσκοπώντας κυρίως στην γνωριμία των εθελοντών με τα αντικείμενα του μουσείου, καθώς περιλαμβάνονται σκεύη, εργαλεία και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στον Πόντο, όπως και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό από την ίδρυση του συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο Βασίλειο για την προσφορά των δένδρων και συγχαίρει όλους τους φίλους και μέλη του συλλόγου που στήριξαν εθελοντικά τη δράση αλλά και επισημαίνει ότι ο εθελοντισμός, μας αφορά όλους καθότι συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και εμπλουτίζει την καθημερινότητα μας.  Ελάτε μαζί μας, ΄΄ΟΛΗ Η ΒΕΡΟΙΑ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ΄΄ ας είναι το σύνθημα μας.

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Η Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης Νικόλαος      Τογκουσίδου Ευαγγελία