Βέροια, 27-06-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12ος χρόνος ΚΛΗΔΟΝΑΣ
- σο Κουμανίτς μερέα -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Η Ε.Λ.Β. έχοντας πάντα ως βασικό της μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2017», στο Κομνήνιο Βέροιας, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.


Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσιαστή της βραδιάς τον κ. Ασβεστά Βασίλη, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλο, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη συνεχή στήριξή του στις δραστηριότητες της Λέσχης. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, εκ μέρους του Δ.Σ αρχικά από την Α’ Αντιπρόεδρο κ. Χατζίδη Αικατερίνη στον κ. Ιντζεβίδη Αρχιμήδη που για 35 έτη υπηρέτησε τη Λέσχη από την θέση του γραμματέα και του ταμία και μετά από τον Πρόεδρο της Λέσχης στο Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, για την στήριξή του στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου, όπως και για την καθοριστική του βοήθεια στην πραγματοποίηση του 9ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 2016.
Μετά το παραδοσιακό «άναμμα της φωτιάς» πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, από τους χορευτές όλων των τμημάτων. Ξεκίνησε το τραγούδι του Κλήδονα, οι χορευτές ανέβηκαν στην σκηνή, έριξαν τα στεφάνια στη φωτιά και στη συνέχεια πέρασαν από πάνω. Αποκορύφωμα της βραδιάς ο χορός Σέρρα, που συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπουλος, κ. Λυκοστράτης και κ. Ασλάνογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας κ. Τσαπαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βέροιας κ. Σιακαβάρας, κ. Μωυσιάδης, κ.Σουμελίδης και κ. Καγκελίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Ορφανίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας και μέλος της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ κ. Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος της ΤΚ Τριποτάμου κ. Τσανασίδης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πατρίδας κ. Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του ΑΝ-ΔΥ Βέροιας κ. Κουμπουλίδης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού, το Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», το Σύλλογο Κρητικών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Η Πρόοδος», το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, το Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Λευκαδίων «Τα Ανθέμια», το Σύλλογο Κομνηνίου, την Θρακική Εστία Βέροιας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου.


Το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά αρχικά τους κατοίκους του Κομνηνίου για τη ζεστή τους φιλοξενία και έπειτα όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχίζοντας από τα μέλη και τους φίλους της Ε.Λ.Β και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της.


Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «Ημερήσια», «Βέροια», «Εύξεινος Πόντος», «Στη Φάκα», τις ιστοσελίδες verianet.gr για την κάλυψη της βραδιάς, inveria.gr, veriotis.gr, efxinospontos.gr, e-pontos.gr, pliroforiodotis.gr, 24oresimathia.gr, imathia-live.blogspot.gr, arive.gr, naousanews.gr, naouseika nea,καθώς και το ATLAS TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2017» στις 24/6/2017, οι αριθμοί που κληρώθηκαν από τη λαχειοφόρο αγορά είναι οι εξής:
- 1918 Ένα τετραήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για ένα άτομο από το Γ.Γ Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
- Ένα ετήσιο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE.
- 1482 Ένα τετραήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για ένα άτομο από το Γ.Γ Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
- 1853 Έναχαλίαπό ESTIA HOME COLLECTION.
- 1392 Δύο σετ βρύσες (μπάνιου –κουζίνας) προσφορά του Λυμούση Αντώνη.
- 1531 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE
- 2139 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE.
- 2442 Μια βδομάδα δωρεάνγεύμα προσφορά από το «ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ».
-1754 Μια διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο «LOZΙTSI» προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας
Σαρημιχαηλίδης Παύλος Τουμπουλίδης Νικόλαος