Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της  Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

    Την Κυριακή 1-4-2018 η Εύξεινος Λέσχης Βέροιας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ και στην πόλη της Έδεσσας με την συμμετοχή των τμημάτων της καθώς και φίλων και μελών της Λέσχης.

   Πρώτος προορισμός μας τα λουτρά που βρίσκονται στην περιοχή Αριδαίας σε υψόμετρο 350 μέτρων και σε απόσταση 34 χιλ. από την Έδεσσα, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τις ιαματικές πηγές και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

    Κατόπιν, ακολουθώντας το πρόγραμμα, οι εκδρομείς ξεκίνησαν για τον δεύτερο προορισμό τους, την πόλη της Έδεσσας. Η πρώτη στάση και πιο σημαντική της αποστολής των δύο λεωφορείων ήταν τα κοιμητήρια της πόλης, όπου υπάρχει η «τελευταία κατοικία» του Μεγάλου Οπλαρχηγού μας (οπλαρχηγού του Πόντου) ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ. Τους επισκέπτες καλωσόρισαν η κ. Ροζαλία Γαβριηλίδου και η κόρη της (δασκάλα της Ποντιακής διαλέκτου) Αναστασία Μαχαιρίδου, στις οποίες οφείλουμε τη γνώση για τη ζωή, την ιστορία και την προσφορά στον αγώνα του Μεγάλου Ανδρός, μέσα από το βιβλίο που έγραψαν, αφού και ορθώς, τις είχαν εμπιστευθεί όλα τα στοιχεία (χειρόγραφα, φωτογραφίες) πρωτίστως τα παιδιά του.

     Προχωρώντας προς το εσωτερικό, τα μέλη της αποστολής με τις δύο κυρίες, συνάντησαν τους απογόνους του Καπετάνιου, τα παιδιά του Χαράλαμπο και Μερόπη και τα εγγόνια του Παύλο, Γιώργο και Χαρούλα, που περίμεναν καρτερικά για το καλωσόρισμα.

    Στην συνέχεια, αφού συγκεντρώθηκαν όλοι στον χώρο της «τελευταίας κατοικίας» και μετά τον σύντομο χαιρετισμό και τα λόγια ψυχής του υπευθύνου των Δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ και πρώην προέδρου της Λέσχης Χαράλαμπου Καπουρτίδη, τελέσθηκε το προγραμματισμένο τρισάγιο.

     Μετά το πέρας της τελετής πήρε τον λόγο το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Κοτίδης, ο οποίος ανάγνωσε, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, το βιογραφικό του αγωνιστή. Ο επίλογος δόθηκε με τον Γιώργο Νικηφορίδη, ο οποίος  έπαιξε με την λύρα του και τραγούδησε το τραγούδι που έγραψε η Αναστασία Μαχαιρίδου για τον ήρωα του ΠΟΝΤΟΥ.  Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν όλοι μαζί αυθόρμητα φωνάξανε «Αθάνατος».

    Μετά το τρισάγιο, οι εκδρομείς περιηγήθηκαν στην πόλη με κατάληξη τον χώρο του καταρράκτη, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το όμορφο θέαμα  και αποθανάτισαν την παρουσία τους με τις φωτογραφικές τους μηχανές.

  Tην μονοήμερη αυτή εκδρομή που διοργάνωσε η Ε.Λ.Β συνόδευαν εκ μέρους του Δ.Σ, η Α΄ Αντιπρόεδρος κ Χατζίδη Αικατερίνη, ο Εφ. Δημ. Σχέσεων κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος και ο Εφ. Εκδηλώσεων κ. Κοτίδης Ιωάννης.  Η ημέρα τελικά αποδείχθηκε πάρα πολύ σημαντική και θα μείνει αξέχαστη από όλους και κυρίως από την ιστορία, διότι όταν οι απόγονοι ξέρουν και τιμούν τους ΗΡΩΕΣ μαζί με τα παιδιά τους, είχε και έχει αξία η θυσία. 

Για το Δ.Σ. 

  Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας 

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος