Το τμήμα αιμοδοσίας δημιουργήθηκε το1997 από τα μέλη του τμήματος Νέων της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας.

Με τη μέριμνα των Νέων, οι οποίοι με ευαισθησία προσέγγισαν τα θέματα ανθρωπιάς και αγάπης, αναδείχθηκαν και τονίστηκαν μηνύματα εθελοντισμού και προσφοράς, δημιουργώντας την Τράπεζα Αίματος της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας.

Η διάθεση και η επιθυμία για προσφορά αλλά και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο αποσκοπούσε στην παροχή βοήθειας όπου και όταν υπήρχε ανάγκη, «δίνοντας μια φιάλη αίμα, σώζοντας μία ζωή». Υπεύθυνος στην Τράπεζα Αίματος ανέλαβε ο Αριστοτέλης Ορφανίδης, ο οποίος σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας είχε την εποπτεία της δανειστικής λειτουργίας και της διενέργειας της τακτικής διοργάνωσης αιμοδοσιών τουλάχιστον δύο φορές το έτος.

Για ένα διάστημα τεσσάρων – πέντε ετών το τμήμα παρέμεινε αδρανοποιημένο, ώσπου στα τέλη του 2005 επανιδρύθηκε με νέα δυναμική και κάτω από διαφορετικές βάσεις αλλά με τους ίδιους σκοπούς.

Έτσι με υπεύθυνο τον Λάζαρο Κουμπουλίδη, η Τράπεζα Αίματος της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία της πραγματοποιώντας εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοφανή αποδοχή από τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης και σημειώνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα συμμετοχής.

Από το 2007 με πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία προωθήθηκε σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τα αρμόδια όργανα και κατατέθηκε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, το τμήμα της αιμοδοσίας υιοθέτησε το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ», εντάσσοντας την εκδήλωση αυτή στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, διοργανώνοντας συμβολικά εθελοντική αιμοδοσία την ημέρα της19ης Μαΐου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και με τη συμμετοχή όλων των ποντιακών σωματείων του Νομού Ημαθίας.

Επίσης εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά μέσα στο έτος και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Tο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης το 2009 ανέθεσε την θέση του υπεύθυνου του τμήματος στον Δημήτρη Γεωργαδάκη ενώ από το Σεπτέμβρη του 2012 ανέλαβε ως υπεύθυνος του τμήματος ο Μιχάλης Τσανασίδης.

Από το έτος 2015, υπέυθυνη για το τμήμα αιμοδοσίας είναι η ιατρός κ. Χατζίδη Κατερίνα.