Το δημοσιογραφικό όργανο του γραπτού λόγου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας που από το 1989 υπηρετεί τον πολιτισμό και την παράδοση.

 

Ο ιδρυτής και διευθυντής της εφημερίδας της Λέσχης ήταν ένας από τους προέδρους της, ο Γιάννης Μελετίδης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του, υπηρέτησε πιστά τους σκοπούς και τα ιδανικά του πολιτισμού ως ακούραστος εργάτης της δημοσιογραφίας.

Τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας η έκδοση της εφημερίδας ήταν μηνιαία. Από το 1997 οι συνθήκες επέβαλαν την έκδοση του φύλλου ανά δύο μήνες και από το 2012 με απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η τρίμηνη έκδοση της εφημερίδας.

Tο 2007 την θέση του διευθυντή του «Αργοναύτη» ανέλαβε μετά και από την συναίνεση του ιδρυτή του, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο οποίος το 2009 εκλέχθηκε πρόεδρος της Λέσχης. Την ίδια χρονιά (2009), την σκυτάλη της διεύθυνσης στην εφημερίδα παρέλαβε το μέλος της Λέσχης ο Αβραάμ Χωραφαίδης.

Το 2009 επίσης γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την ίδρυση του «Αργοναύτη», όπου η διοίκηση είχε επίσημο καλεσμένο τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη.

Αξίζει να αναφέρουμε τους συντελεστές της εφημερίδας που κατά καιρούς συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατά κοινή ομολογία πετυχημένη πολύχρονη πορεία της.

Οι συνεργάτες και οι αρθογράφοι. Θα αναφέρουμε όμως ορισμένους με την επιφύλαξη ότι όσοι παραλειφθούν είναι καθαρά θέμα λησμονιάς και όχι εσκεμμένης ενέργειας. Εκτός του ιδρυτή Γιάννη Μελετίδη ήταν επίσης, ο Μιχάλης Γερασιμίδης, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Μουρατίδης, ο Ναπολέων Κοτρίδης, ο Ορέστης Σιδηρόπουλος, ο Ηλίας Τριανταφυλλίδης, ο Ανδρέας Ταταρίδης, ο Παύλος Καρσανίδης, ο Πολυχρόνης Μαυροκεφαλίδης, η Κική Βασιλειάδου – Καντζίδου, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο Νίκος Ξενιτόπουλος, ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ο Λάζαρος Ζευγαρόπουλος, ο Κώστας Καμπουρίδης, ο Βασίλης Ασβεστάς, ο Αβραάμ Χωραφαίδης, ο Παύλος Σαρημιχαηλίδης, η Ελένη Πιπερίδου – Λαφαζάνη, ο Γιώργος Κασαμπαλίδης, ο Σοφοκλής Θεοδωρίδης, ο Γιώργος Συμεωνίδης, η Ηρώ Φωστηροπούλου, κ.α..

Υπεύθυνος ύλης. Από το 2007 που δημιουργήθηκε η θέση την κατέχει ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης και το 2008 συμμετείχε και ο Αβραάμ Χωραφαίδης.

Υπεύθυνος διανομής. Από το 2008 την θέση κατέχει ο Αρχιμήδης Ιντζεβίδης ενώ έως το 2007 υπεύθυνη ήταν η Λίτσα Κωνσταντινίδου.

Ηλεκτρονικός σχεδιασμός και επιμέλεια. Από το 2007 που οι απαιτήσεις προκάλεσαν την δημιουργία της θέσης ανέλαβε ο Ζήσης Πατσίκας.

Υπεύθυνος σύνταξης. Χρέη του υπεύθυνου εκτελούσε ο διευθυντής ενώ για το 2009 ανέλαβε ο Γιάννης Ιωσηφίδης.

Γραμματειακή υποστήριξη. Στην θέση αυτή για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της η Λίτσα Κωνσταντινίδου.

Το 2007 ανέλαβε η Αγγελική Δειμερτζίδου, το 2010 ανέλαβε η Αλεξία Τολιοπούλου και από το 2011 η Ηρώ Φωστηροπούλου.

Τυπογραφείο. Από την πρώτη έκδοση της εφημερίδας την εκτύπωση είχε αναλάβει το τυπογραφείο των Αφων Πατσίκα (εφημερίδα ΛΑΟΣ). Το 2007 την εκτύπωση και φωτοστοιχειθεσία ανέλαβε το τυπογραφείο Αλέξανδρος (εφημερίδα Μακεδονική).

Από το 2015 τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό , την επιμέλεια και την εκτύπωση έχει η εταιρεία " ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΗΣ Ν. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ".

Υπέυθυνοι ύλης είναι οι κ.κ.  Τουμπουλίδης Νικόλαος και Καπουρτίδης Χαράλαμπος.

Από αρχές του 2018 η εφημερίδα κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική έκδοση, κάθε μήνα.