Menu
A+ A A-
Συνταγές του πόντου

Συνταγές του πόντου (12)

Σαρμάδες μαυρολάχανα

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΘΕΜΑ: ΣΑΡΜΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΛΑΧΑΝΑΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -1 Κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό)-4 μέτρια κρεμμύδια ξερά -2 κούπες ρύζι-Αλάτι –πιπέρι - ρίγανη-Χυμό ντομάτας-Ελαιόλαδο-Μαϊντανός-1 κύβο knor-Μαύρα λάχαναΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Πλένουμε τα λάχανα, κόβουμε το κοτσάνι, τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο βραστό νερό -Ετοιμάζουμε τη γέμιση -Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και…
Διαβάστε περισσότερα...

Φασουλενεν σιρβάν

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΙΝΤΖΕΒΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑΘΕΜΑ: ΦΑΣΟΥΛΕΝΕΝ ΣΙΡΒΑΝΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια (μπαρμπούνια)-¾ του φλυτζανιού κορκότο (κατά προτίμηση κριθαρένιο)-1 μέτριο κρεμύδι-Αλάτι-Λάδι-Λεμόνι (παλαιότερα έβαζαν αποξηραμένα κοκκίμελα)ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Βράζουμε μία ώρα τα φασόλια μόνα τους και μετά τα στραγγίζουμε.-Βάζουμε καινούργιο νερό (βραστό) και προσθέτουμε το κορκότο.Κόβουμε το κρεμμύδι ψιλό,…
Διαβάστε περισσότερα...

Φούστρον (ομελλέτα)

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣΘΕΜΑ: ΦΟΥΣΤΡΟΝ (ΟΜΕΛΛΕΤΑ)ΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -4 αυγά-λίγο βούτυρο-1 ποτήρι γάλα-1 κομμάτι φέτα-αλάτι, πιπέρι και ρίγανηΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ένα-ένα, για να τα ελέγχουμε.-Τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.-Τρίβουμε τη φέτα μέσα στο μπολ.…
Διαβάστε περισσότερα...

Μαντί

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣΘΕΜΑ: ΜΑΝΤΙΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: - 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις-αλάτι-νερό όσο χρειαστεί-2 κρόκοι αυγού για το άλειμμα του φύλλουΓια την γέμιση:-300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο-Αλάτι, πιπέρι-Λίγο ελαιόλαδοΓια το πικάντικο βούτυρο (που θα βάλουμε στο τέλος):-Αρκετό φρέσκο βούτυρο-Κύμινο-Καυτερή πάπρικαΓια το γιαούρτι:-Φρέσκο…
Διαβάστε περισσότερα...

Δεμεστια με κιντέας

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ(ΠΑΝΑΓΙΑΣ)ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗΘΕΜΑ: ΔΕΜΕΣΤΙΑ ΜΕ ΚΙΝΤΕΑΣΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -(Για 10 – 15 τεμάχια αναλόγως του μεγέθους)-Αλεύρι ½ κιλό-Τσουκνίδια ½ κιλό-Κρεμμύδια ξερά μετρίου μεγέθους 3-4-1 φλιτζάνι του καφέ λάδι-Αλάτι ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: - Παρασκευή της ζύμης. Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγουμε μία λακούβα και βάζουμε το…
Διαβάστε περισσότερα...

Ωτία

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑΘΕΜΑ: ΩΤΙΑΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Υλικά:- Αυγά: 5-Γιαούρτι ½ κιλό ή 1 μεγάλη κούπα-Ζάχαρη: 1 κούπα -Ελαιόλαδο: 1 κούπα-Τσίπουρο: 1 σφηνάκι-Μπέικιν: 1 τεμάχιο-Σόδα μαγειρική: 1 κουταλάκι του γλυκού-Μπυρομαγιά :¼ του κύβου.ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.-Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι.-Κατόπιν βάζουμε το…
Διαβάστε περισσότερα...

Πουσιντ(ι)α

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΘΕΜΑ: ΠΟΥΣΙΝΤ(Ι)ΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Υλικά:-2 κούπες σιταρένιο ή κριθαρένιο αλεύρι-1/4 αγελαδινό βούτυρο-1 πρέζα αλάτι ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Καβουρδίζουμε το αλεύρι. -Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ταυτόχρονα ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.-Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ανοίγουμε…
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρένικα

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΑΛΗΘΕΜΑ: ΒΑΡΕΝΙΚΑΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ-1 Ποτήρι νερό-Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφιχτή-Λίγο αλάτι-1/2 κιλό τυρί-Βούτυρο αγελαδινό περίπου 150 γρ.ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Αφού κάνουμε τη ζύμη ανοίγουμε το φύλλο όπως για πίτα.-Με ένα ποτήρι κόβουμε στρόγγυλα και γεμίζουμε στο κέντρο με τυρί και κλείνουμε…
Διαβάστε περισσότερα...

Σιρόν

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΛΕΝΑΘΕΜΑ: ΣΙΡΟΝΥΛΙΚΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: -Φύλλα Σιρόν μία σακούλα-Βούτυρο αγελαδινό 1 πακέτο-Γιαούρτι στραγγιστό 750γρ.-Σκόρδο 4 σκελίδες-Αλάτι 1 πρέζα-Νερό 800mlΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: -Τοποθετούμε τα φύλλα σιρόν μέσα στο ταψί, όχι πολύ πυκνά γιατί φουσκώνουν.-Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από πάνω, ίσα να μαλακώσουν τα φύλλα.-Τοποθετούμε το γιαούρτι…
Διαβάστε περισσότερα...

Πιροσκί

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΘΕΜΑ: ΠΙΡΟΣΚΙΥΛΙΚΑΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ώραΥΛΙΚΑ (για 1 δόση 25-30 κομμάτια, μικρά πιροσκί)-1 μεγάλο ποτήρι νερού γάλα-1 φλυτζ. του καφέ καλαμποκέλαιο -1 πρέζα ζάχαρη -1 φακελάκι ξερή μαγιά-1 κουτ. της σούπας ξύδι-½ κουτ. του γλυκού αλάτι-Αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη…
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Συνδεδεμένοι επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες και κανένα μέλος